Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mousse (není vyzkoušeno!)

30. 10. 2011

 

4 vejce - žloutky a bílky zvlášť

180g moučkového cukru

2 lžíce krupicového cukru

170g kvalitní čokolády

4 lžíce kávy

170g změklého másla

   Žloutky s moučkovým cukrem ušlehejte do světlé pěny. Mísu se směsí vložte do horké vody a míchejte, dokud směs není na dotek teplá. Teplý krém vložte do studené lázně a míchejte, dokud nenapění.

   Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte kávu. Sundejte z plamene a přidávejte máslo, abyste získali jemný krém. Takto připravený krém vmíchejte do žloutkové směsi. Bílky s krupicovým cukrem ušlehejte do tuha a opatrně vmíchejte do připravené čokoládové směsi. Krém vlijte do servírovacích misek a dejte do lednice zchladnout.

   Tip: lahodnou čokoládovou pěnu může ozvláštnit kandovaný pomeranč, nakrájený na tenké nudličky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Mail list



Archiv

Kalendář
<< září / 2019 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 40726
Měsíc: 381
Den: 6