Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládovo-dýňový cheesecake (není vyzkoušeno!)

30. 10. 2011

 

1 balení snídaňových Bebe dobré ráno

4 lžíce změklého másla

Na náplň:

230g smetanového sýru

200g krupicového cukru

250-300g dýňového pyré

3 velká vejce

3 lžíce polohrubé mouky

1 lžička dýňového koření

1/2 lžičky soli

120g 50% čokolády

   Troubu předehřejte na 180°C. Čtvrcovou pečicí formu o hraně asi 20cm vyložte vymazaným pečicím papírem.

   V míse podrtíme sušenky s máslem aby směs získala konzistenci strouhanky. Natlačte ji na dno formy a dejte na 12-15min zapéct.

   Sýr našlehejte do hladka, přidejte cukr, dýňové pyré, vejce, mouku, koření a sůl. Nechte chvíli odpočinout.

   Čokoladu rozpusťte na vodní lázni a vmíchejte k ní 250ml sýrové směsi. Zbylou směs nalijte do pečicí formy, na ni spirálovitě nalijte čokoládovou směs, abyste vytvořili zajímavé mramorování. Pečte 40-50min.

   *Dýňové pyré - na množství požadované do receptu nakrájejte dýni o váze asi 500g na měsíčky. Rozprostřete je na plech a lehce zakápněte olejem. Při teplotě 180°C pečte asi půl hodiny. Změklou dužinu odřízněte nebo lžící odškrábněte od slupky a najemno rozmixujte tyčovým mixerem.

   *Dýňové koření - na jednu lžičku kořenicí směsi stačí smíchat půl lžičky mleté skořice, čtvrt lžičky mletého zázvoru, na špičku nože mletého hřebíčku a stejné množství muškátového oříšku. Hodí se také do dýňových koláčů, pyré...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Mail list



Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 40807
Měsíc: 415
Den: 4