Čokoládovo-dýňový cheesecake (není vyzkoušeno!)
1 balení snídaňových Bebe dobré ráno
4 lžíce změklého másla
Na náplň:
230g smetanového sýru
200g krupicového cukru
250-300g dýňového pyré
3 velká vejce
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička dýňového koření
1/2 lžičky soli
120g 50% čokolády
Troubu předehřejte na 180°C. Čtvrcovou pečicí formu o hraně asi 20cm vyložte vymazaným pečicím papírem.
V míse podrtíme sušenky s máslem aby směs získala konzistenci strouhanky. Natlačte ji na dno formy a dejte na 12-15min zapéct.
Sýr našlehejte do hladka, přidejte cukr, dýňové pyré, vejce, mouku, koření a sůl. Nechte chvíli odpočinout.
Čokoladu rozpusťte na vodní lázni a vmíchejte k ní 250ml sýrové směsi. Zbylou směs nalijte do pečicí formy, na ni spirálovitě nalijte čokoládovou směs, abyste vytvořili zajímavé mramorování. Pečte 40-50min.
*Dýňové pyré - na množství požadované do receptu nakrájejte dýni o váze asi 500g na měsíčky. Rozprostřete je na plech a lehce zakápněte olejem. Při teplotě 180°C pečte asi půl hodiny. Změklou dužinu odřízněte nebo lžící odškrábněte od slupky a najemno rozmixujte tyčovým mixerem.
*Dýňové koření - na jednu lžičku kořenicí směsi stačí smíchat půl lžičky mleté skořice, čtvrt lžičky mletého zázvoru, na špičku nože mletého hřebíčku a stejné množství muškátového oříšku. Hodí se také do dýňových koláčů, pyré...